ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνήθης η έρευνα στο ρωσικό αεροπλάνο στο Χίθροου

Βρετανία: Συνήθης η έρευνα στο ρωσικό αεροπλάνο στο Χίθροου
Φωτογραφία Αρχείου EPA/VALDA KALNINA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η έρευνα στο ρωσικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο του Λονδίνου ήταν συνήθης ενέργεια, σχολίασε η Μεγάλη Βρετανία, μετά την έντονη αντίδραση της Μόσχας για το περιστατικό.

«Είναι σύνηθες για τη Συνοριακή Δύναμη να διενεργεί έρευνες σε αεροπλάνα για την προστασία της Βρετανίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και αυτών που προσπαθούν να εισάγουν βλαβερές ουσίες όπως τα ναρκωτικά και τα όπλα στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.

«Μόλις διεξήχθησαν οι έλεγχοι αυτοί, επετράπη στο αεροπλάνο να συνεχίσει το ταξίδι του», πρόσθεσε σε ανακοίνωση.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατήγγειλε χθες, σε ανακοίνωσή της, την έρευνα των βρετανικών αερολιμενικών αρχών στο αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών Aeroflot που πραγματοποιούσε πτήση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, τονίζοντας ότι η έρευνα έγινε «κατά παράβαση των ισχυουσών κανονισμών».

Η πρεσβεία χαρακτήρισε το συμβάν «νέα κατάφωρη πρόκληση των βρετανικών αρχών» εκτιμώντας ότι εντάσσεται στην «εχθρική πολιτική» που ασκεί το Λονδίνο έναντι της Ρωσίας.

Το περιστατικό ενέτεινε την κόντρα μεταξύ Βρετανίας – Ρωσίας, που ξέσπασε αναφορικά με την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ