ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: 2,7 εκατ. πολίτες της ΕΕ επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Facebook: 2,7 εκατ. πολίτες της ΕΕ επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica
Pixabay

Το Facebook επιβεβαίωσε πως τα στοιχεία 2,7 εκατομμυρίων χρηστών του στην Ευρώπη ήταν μεταξύ των όσων χρησιμοποιήθηκαν αθέμητα από την βρετανική εταιρία Cambridge Analytica, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε πως χθες, Πέμπτη, έλαβε επιστολή από τον αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό σχετικά με το ζήτημα και επεσήμανε πως θα ασκήσει πιέσεις για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους χρήστες το Facebook και έχει στοιχίσει στην επιχείρηση δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το Facebook μας επιβεβαίωσε πως τα στοιχεία περισσοτέρων από 2,7 εκατομμυρίων ευρωπαίων ή ατόμων που ζουν στην Ευρώπη για να είμαστε ακριβείς έχουν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα από την Cambridge Analytica», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.

Στο γράμμα, σύμφωνα με τον ίδιο πρόσωπο και όπως αναφέρει το Reuters, η αμερικάνικη επιχείρηση εξηγεί και τα μέτρα που έχει λάβει επί του ζητήματος από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Περισσότεροι από 80 εκατ. χρήστες έχουν επηρεαστεί σε όλο τον κόσμο

Τις προηγούμενες ημέρες η εταιρία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε αποκαλύψει πως «συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών –οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ– αποκτήθηκαν αθέμητα από την Cambridge Analytica».

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Facebook Μάικ Σρέπφερ, σε μια ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Στις 11 Απριλίου καταθέτει ο Ζάκερμπεργκ

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μερικές μόλις ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει για το θέμα ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις 11 Απριλίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ζάκερμπεργκ θα απαντήσει στα ερωτήματα των μελών της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της αμερικανικής Βουλής στις 10:00πμ τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος).

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της επιτροπής Γκρεγκ Γουόλντεν αλλά και τον δημοκρατικό Φρανκ Παλόουν, επίσης μέλος της επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ