ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 4 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

Γερμανία: Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 4 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
REUTERS/NonstopNews

Ακριβώς ένα χρόνο από την επίθεση της Στοκχόλμης, όπου φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ο τρόμος επέστρεψε στη Γηραιά Ήπειρο. 

Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, σε πεζόδρομο της παλιάς πόλης του Μύνστερ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας και τραυματίζοντας άλλους τριάντα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, πενήντα κατά άλλες - εκ των οποίων οι 6 μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πολλοί εκφράζουν φόβους, ωστόσο, πως ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος, καθώς το σημείο αποτελούσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Παρά τις συγκεχυμένες αρχικές πληροφορίες πως ο οδηγός του οχήματος είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, αυτοκτόνησε. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τη συνδρομή ελικοπτέρων, σε μία προσπάθεια να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλων δραστών ή ύπαρξης εκρηκτικών - στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εκδοχή της τρομοκρατίας.

Επισήμως, πάντως, και παρά τη διακίνηση της πληροφορίας πως αναζητούντο άλλοι δύο άνθρωποι εμπλεκόμενοι στο συμβάν, η αστυνομία έχει ανακοινώσει πως, μετά την αυτοκτονία του οδηγού, δεν αναζητά άλλους.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, καταγράφουν σκηνές χάους, με σκόρπιες καρέκλες πεσμένες στον αποκλεισμένο πεζόδρομο.

Η γερμανική αστυνομία, μέσω Tweet, κάνει έκκληση στους πολίτες να μη διακινούν εικόνες από το σημείο ή ανακρίβειες, καθώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι φήμες και οι εικασίες δεν βοηθούν κανέναν».

Καλεί δε, τους πολίτες να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης.

«Ολόκληρο το Μύνστερ θρηνεί γι’αυτό το τραγικό συμβάν. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στους συγγενείς των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τόνισε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος του Μύνστερ, Μάρκους Λέβε, δηλώνοντας «σοκαρισμένος» και ευχαριστώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τα αντανακλαστικά και το έργο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ