ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Βρέθηκε το φονικό όπλο

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Βρέθηκε το φονικό όπλο
Pixabay

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για τη διπλή δολοφονία ζευγαριού στην Κύπρο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 33χρονος φέρεται να υπέδειξε στην αστυνομία τα ρούχα του δράστη και το φονικό όπλο στο πατρικό σπίτι του στη Λευκωσία.

Ο «Φιλελεύθερος», που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, μεταδίδει επίσης ότι ο 33χρονος κατονόμασε και ένα δεύτερο άτομο ως συνεργό του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ώρες, ο γιος του ζευγαριού είχε αναγνωρίσει τον33χρονο ως το άτομο που βρισκόταν στο σπίτι του το βράδυ του εγκλήματος.

Ωστόσο, έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στην εφημερίδα «Πολίτης» τόνιζαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είχαν δοθεί από χθες στην δημοσιότητα και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι το παιδί προσήλθε στους ανακριτές όπου έδωσε κατάθεση, συνοδευόμενος από παιδοψυχίατρο και οικεία πρόσωπα.

Χθες, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι ο 15χρονος, που ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας, είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης , είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό του είπε πως έχει έναν γιο και γι' αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

Είδα, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. «Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαϊωάνου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί-συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή πρέπει να το περιβάλουν με την αγάπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ