ΚΟΣΜΟΣ

Ο Άσαντ καταδικάζει την «κλιμάκωση των επιθέσεων» εναντίον της Συρίας

Ο Άσαντ καταδικάζει την «κλιμάκωση των επιθέσεων» εναντίον της Συρίας
REUTERS/ file photo

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στηλίτευσε την «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της χώρας του», μια ημέρα μετά τα πλήγματα σε στρατιωτικές θέσεις της Δαμασκού.

Ο Άσαντ δεν ανέφερε ειδικά αυτά τα πλήγματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, όπως γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έκανε λόγο για «πιθανή» ευθύνη των Ισραηλινών. Η συριακή κυβέρνηση με τη σειρά της δεν έδωσε στη δημοσιότητα απολογισμό αυτής της επίθεσης.

Ο Σύρος ηγέτης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Δαμασκό με μια ιρανική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλαεντίν Μπορουζερντί, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού κοινοβουλίου. Σημειώνεται πως το Ιράν, μαζί με τη Ρωσία, είναι από τους στενότερους συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Εκτιμώντας ότι οι «εχθρικές (προς τη Συρία) χώρες» έχουν πλέον περάσει «στο στάδιο της άμεσης επίθεσης», ο πρόεδρος Άσαντ διαβεβαίωσε ότι αυτή η «κλιμάκωση» το μόνο που κάνει είναι «να ενισχύει την αποφασιστικότητα των Σύρων να πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και να προφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία» της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως την 14η Απριλίου, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία βομβάρδισαν, ως αντίποινα, στρατιωτικές θέσεις του καθεστώτος, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά που διαπράχθηκε εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ντούμας, στα περίχωρα της Δαμασκού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ