ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία

Επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία

Τρεις Ιορδανοί, στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας και δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν μετά από ένοπλη επίθεση σε γραφείο ασφαλείας στον Παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων έξω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Η ιορδανική τηλεόραση επικαλέστηκε κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος είπε ότι η επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων, που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, αποτελεί «τρομοκρατική επίθεση», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο καταυλισμός Μπακά είναι ο μεγαλύτερος στην Ιορδανία, όπου μεγάλο ποσοστό των επτά εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι απόγονοι παλαιστινίων προσφύγων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, το 1948.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μοχάμεντ αλ Μομάνι, η επίθεση είχε στόχο τα γραφεία πληροφοριών που βρίσκονται στον καταυλισμό που φιλοξενεί 70.000 πρόσφυγες. Πέρα από τους τρεις αξιωματούχους, ένας φρουρός και ένας χειριστής τηλεφωνικούς κέντρου επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, στην πόλη Ιρμπίντ, όπου εκτελέστηκαν πολλοί συμπαθούντες του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ