ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ομολόγησαν δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας ότι θα εισήγαγαν ναρκωτικά στις ΗΠΑ

Βενεζουέλα: Ομολόγησαν δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας ότι θα εισήγαγαν ναρκωτικά στις ΗΠΑ
REUTERS/ HANDOUT

Ομολόγησαν την πρόθεσή τους να εισάγουν κοκαΐνη στις ΗΠΑ, οι δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Αϊτή τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Εφραίν Κάμπο, 29 και ο Φρανσίσκο Φλόρες, 30, οδηγήθηκαν αμέσως μετά τη σύλληψή τους στη Νέα Υόρκη, όπου περίμεναν να δικαστούν. Και οι 2 είχαν δηλώσει αθώοι. Οι δικηγόροι τους πρόβαλαν το επιχείρημα ότι οι καταθέσεις τους αμέσως μετά τη σύλληψή τους, κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τις ΗΠΑ, θα έπρεπε να απορριφθούν.

Ως αιτιολογία ανέφεραν πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν καταλάβει πλήρως τα δικαιώματά τους υπό την αμερικανική νομοθεσία και ιδιαίτερα του δικαιώματός τους να μην μιλήσουν.

Στόχος των εισαγγελέων ήταν να αντιταχθούν σε αυτό τον ισχυρισμό και να δείξουν ότι οι δύο άνδρες δεν εξαναγκάστηκαν, όταν ανακρίθηκαν από τους πράκτορες της αμερικανικής διοίκησης για τα ναρκωτικά.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους δύο άντρες ότι επιχείρησαν να εισάγουν 800 κιλά κοκαΐνης στις ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα, μέσω της Ονδούρας.

Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ερευνών που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες συνδέουν ανθρώπους της πολιτικής ελίτ της Βενεζουέλας με το εμπόριο ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ