ΚΟΣΜΟΣ

Στους Στρατιωτικούς Ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας δίνει το παρών η Ελλάδα

Στους Στρατιωτικούς Ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας δίνει το παρών η Ελλάδα
RUSSIAN DEFENSE MINISTRY

Η Ρωσία αποφάσισε να συνεχίσει τη διοργάνωση της στρατιωτικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι. 

Οι αγώνες, που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της στρατιωτικής δύναμη της Ρωσίας, αναμένεται να διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο, όπου περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες θα διαγωνιστούν για την πρώτη θέση, σε μια σειρά αγωνισμάτων.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 19 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές και τους προσκεκλημένους της ρωσικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ το "παρών" θα δώσει μόνο η Ελλάδα - διαγωνιζόμενη στη σκοποβολή- παρ’ ότι έχουν προσκληθεί και άλλες χώρες της συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Untitled 1

RUSSIAN DEFENSE MINISTRY

Παρά την περσινή δαπάνη, για την διεξαγωγή των αγώνων, η οποία ανήλθε τα 91 εκατομμύρια δολάρια, η Μόσχα είναι πρόθυμη να καθιερώσει τους αγώνες, αναφέρει το International Business Times.

"Είναι σημαντικό να έχουμε στο νου ότι η συγκεκριμένη πρακτική ξεκίνησε από την Σοβιετική Ένωση", αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Igor Sutyagin, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους πραγματικούς στόχους των αγώνων.

Untitled 2

Ήταν πάντα σημαντικοί γιατί παρακινούσαν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των σωμάτων. Επειδή, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται ολόκληρη τη ζωή τους για κάτι που στην πραγματικότητα δεν δοκιμάζονται ποτέ. Αυτοί οι διαγωνισμοί, μπροστά στον κόσμο, τους δίνουν την ευκαιρία να αισθανθούν πως είναι οι καλύτεροι σ' αυτό που κάνουν.

RUSSIAN DEFENSE MINISTRY

Για τους εντυπωσιακούς αγώνες έχουν ήδη επιστρατευτεί 54 τανκς, 50 πληρώματα της ρωσικής αεροπορίας, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ειδικοί σκοπευτές.

Untitled 3

RUSSIAN DEFENSE MINISTRY

Στους αγώνες, που θα μεταδοθούν ζωντανά από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, θα λάβουν μέρος αποστολές από την Κίνα, τη Σερβία, το Καζακστάν και το Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ