ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στην αγκαλιά των γονιών του ο 5χρονος Ομράν

Συρία: Στην αγκαλιά των γονιών του ο 5χρονος Ομράν
Η φρίκη του πολέμου αποτυπωμένη στα πρόσωπα του Ομράν και της αδελφής του REUTERS/Mahmoud Rslan

Ο πεντάχρονος Ομράν, το αγοράκι που βγήκε ζωντανό από την κόλαση αεροπορικού βομβαρδισμού στο Χαλέπι, βρήκε ξανά καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.

Το αγοράκι, που έγινε σύμβολο της τραγωδίας του εμφυλίου στη Συρία, όταν η εικόνα του, ενώ βρισκόταν ματωμένο και σοκαρισμένο μέσα σε ένα ασθενοφόρο μετά τη διάσωσή του, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, επανενώθηκε με την οικογένειά του, που επίσης σώθηκε από έναν ακόμη σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό.

Ο Ομράν, αν και βαριά χτυπημένος, δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ, μετά τη διάσωσή του, προκαλώντας την έκπληξη των εθελοντών από την ομάδα της συριακής Πολιτικής Προστασίας της Συρίας – γνωστής κι ως «λευκά κράνη», που τον ανέσυραν ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού του.

Έκλαψε όμως όταν αντίκρισε την οικογένειά του, μετά από μία ακόμη περιπέτεια στη δίνη του εμφυλίου στη Συρία. Ο 5χρονος Ομράν, ζητούσε διαρκώς τους γονείς του όταν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και όταν τελικά βρέθηκε στην αγκαλιά τους, ξέσπασε τα κλάματα, σύμφωνα με τους νοσηλευτές που τον περιέθαλψαν.

2016 08 18T151815Z 43093664 S1AETWEASDAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA ALEPPO BOY

Πηγή: REUTERS/Mahmoud Rslan

Μαζί με τον Ομράν στο ασθενοφόρο, ήταν και η αδελφή του, επίσης καλυμμένη με σκόνη και αίματα, το ίδιο σοκαρισμένη και σιωπηλή, όπως ο αδελφός της, που στα πέντε χρόνια της ζωής του-όσα διαρκεί και ο εμφύλιος στη Συρία- δεν έχει γνωρίζει τίποτα πέρα από βομβαρδισμούς, θανάτους, πόνο, αγωνία.

2016 08 18T151349Z 634973313 S1AETWEAHXAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA ALEPPO BOY

Πηγή: REUTERS/Mahmoud Rslan

Η οικογένειά του Ομράν, οι γονείς και τα τρία αδέλφια του, σαν από θαύμα σώθηκαν από τον αεροπορικό βομβαρδισμό της γειτονιάς στο Χαλέπι, όπου βρισκόταν το σπίτι τους πριν γίνει συντρίμμια.

2016 08 18T171114Z 1652979953 S1AETWEKSWAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA ALEPPO BOY

Η γειτονιά του Ομράν, που έγινε συντρίμμια από τον αεροπορικό βομβαρδισμό/Πηγή: REUTERS/Abdalrhman Ismail

ΔΗΜΟΦΙΛΗ