ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Συνέντευξη Κλίντον στο CNNi για την κατάσταση της υγείας της

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Συνέντευξη Κλίντον στο CNNi για την κατάσταση της υγείας της
REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Να διαλύσει τα σενάρια για την υγεία της, αλλά και να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν μετά την αδιαθεσία της στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, την περασμένη Κυριακή, επιχείρησε η Χίλαρι Κλίντον.

Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο CNN και αναφερόμενη στο περιστατικό της Κυριακής που «πυροδότησε» και όλα τα σενάρια, είπε ότι προς στιγμήν ζαλίστηκε κι έχασε την ισορροπία της, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχασε τις αισθήσεις της.

«Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα», είπε η Χίλαρι Κλίντον και παραδέχτηκε πως δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή στην πνευμονία, από την οποία αποκαλύφθηκε ότι πάσχει.

«Οι γιατροί μου είχαν συστήσει την Παρασκευή, να ξεκουραστώ για πέντε ημέρες, όμως δεν ακολούθησα αυτή τη σοφή τους συμβουλή», αποκάλυψε η υποψήφια των Δημοκρατικών μιλώντας στον Anderson Cooper του CNN και πρόσθεσε: «θέλω να το ξεπεράσω και να επιστρέψω στην καθημερινή μου δραστηριότητα, ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν».

Προφανώς, συνέχισε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, «αν είχα ακολουθήσει τις συστάσεις των γιατρών εγκαίρως, τώρα θα ήμουν μια χαρά, αλλά μάλλον υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου».

2016 09 12T111503Z 1 MTZGRQEC9CE1X7A6 RTRFIPP 0 USA ELECTION CLINTON

Πηγή:REUTERS/Brian Snyder

Τα πρώτα σημάδια της πνευμονίας είχαν εμφανιστεί σε πρόσφατη ομιλία της, όταν ξαφνικά άρχισε να βήχει έντονα. Η ίδια τότε απέδωσε τον βήχα σε αλλεργία, κάτι που την έχει ταλαιπωρήσει και στο παρελθόν όταν αλλάζει η εποχή, κυρίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ αστειευόμενη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέφερε ότι έχει «αλλεργία στον Ντόναλντ Τραμπ».

Όμως όταν είδε ότι τα συμπτώματα επιμένουν, έκρινε απαραίτητο να επισκεφθεί τον γιατρό της, πράγμα που έκανε την περασμένη Παρασκευή, οπότε και διαγνώστηκε με πνευμονία. Εξήγησε μάλιστα πως το γραφείο της προεκλογικής της εκστρατείας δεν έβγαλε αμέσως ανακοίνωση σχετικά με την ασθένειά της, καθώς η ίδια έκρινε πως δεν ήταν κάτι τόσο σοβαρό.

Η επίσημη ανακοίνωση για την πνευμονία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, μετά και το περιστατικό με την αδιαθεσία της, που είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη περιοδεία της στην Καλιφόρνια.

Όμως η καθυστέρηση στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά και γενικά ο τρόπος που χειρίστηκε το συμβάν το επιτελείο της, δημιούργησε παραφιλολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον, αλλά και σενάρια ότι κρατά κρυφή την αρρώστιά της, με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν (8 Νοεμβρίου).

Το «πάρτι» στα social media δεν άργησε να ξεκινήσει με πολλά σενάρια να κάνουν την εμφάνισή τους στα time line, με... κορυφαίο αυτό που υποστήριζε πως η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι... νεκρή και πως εκείνη που εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την αδιαθεσία, δεν ήταν παρά η σωσίας της.

Η ίδια πάντως, μέσω Twitter αφού ευχαρίστησε για τα μηνύματα συμπαράστασης και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση, ξεκαθάρισε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ