ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: «Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω» λέει ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: «Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω» λέει ο Τραμπ
REUTERS/ DAVID BECKER

«Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την προεδρική μου εκστρατεία», διαβεβαίωσε το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν ακόμα και στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων, τα σεξιστικά του σχόλια σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, διέψευσε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. «Συγκεντρώνω εκπληκτική υποστήριξη, και η Χίλαρι Κλίντον είναι μία υποψήφια γεμάτη φριχτές αδυναμίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, ωστόσο, καταδίκασαν τις δηλώσεις του Τραμπ και δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να τον ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος από τις χυδαίες και φαλλοκρατικές δηλώσεις του Τραμπ.

«Ως σύζυγος και πατέρας, είμαι αηδιασμένος από τις δηλώσεις και τις πράξεις που περιγράφονται από τον Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό το προ 11 ετών βίντεο», δήλωσε ο Πενς και πρόσθεσε: «Δεν καλύπτω αυτές τις δηλώσεις και δεν μπορώ να τις υπερασπισθώ». Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη.

Η συγγνώμη του Τραμπ

Ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη για τα σεξιστικά του σχόλια, αναφέροντας, ωστόσο, πως το επίμαχο βίντεο έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα.

Με βίντεό του στο Facebook, υπόσχεται να γίνει καλύτερος άνθρωπος και κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον ότι εκείνος πρώτος κακομεταχειρίστηκε τις γυναίκες.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πει κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ