ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ένας 72χρονος με οικογενειακά προβλήματα ευθύνεται για την έκρηξη στο πάρκο

Ιαπωνία: Ένας 72χρονος με οικογενειακά προβλήματα ευθύνεται για την έκρηξη στο πάρκο
Πηγή: REUTERS/ KYODO

Ένας 72χρονος απόστρατος στρατιωτικός αυτοκτόνησε πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό σε πάρκο της πόλης Ουτσουνομίγια, στα βόρεια του Τόκιο.

Ο Τοσικάτσου Κουριχάρα, όπως είναι το όνομα του 72χρονου απόστρατου, ήταν πρώην μέλος των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων και πιθανολογείται ότι έβαλε τέλος στην ζωή του εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε μέσα στο παπούτσι του θύματος ένα σημείωμα με τη φράση "Πλήρωσα με τη ζωή μου", στο σημείωμα, ο Κουριχάρα έκανε λόγο για διάφορα οικογενειακά προβλήματα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρεις περαστικοί. Δύο άνδρες ηλικίας 58 και 64 ετών και ένας 14χρονος μαθητής. Όπως μεταδίδει το Ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, οι δύο άντρες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο μαθητής έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Έκρηξη σημειώθηκε και σε παρκινγκ που βρίσκεται κοντά στο ίδιο πάρκο. Στο παρκινγκ βρέθηκαν καμμένα αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και το αυτοκίνητο του Κουριχάρα. Στη συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν πυρπολημένο και κατεστραμμένο ολοσχερώς και το σπίτι όπου ο 72χρονος ζούσε μόνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ