ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε αρχαίος πολιτισμός στον πλανήτη Άρη;

Βρέθηκε αρχαίος πολιτισμός στον πλανήτη Άρη;
NASA/Youtube/Martian Archaeology

Συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν βρει αποδείξεις «αρχαίων τειχών και πόλεων» στον πλανήτη Άρη.

 

Ο λόγος για τους United Family of Anomaly Hunters οι οποίοι μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν στο κανάλι τους στο Youtube, παρουσιάζουν μια σειρά από αεροφωτογραφίες της Nasa από την πεδιάδα Elysium Planitia που βρίσκεται κοντά στον Αρειανό ισημερινό.

Όπως ισχυρίζονται οι φωτογραφίες δείχνουν μια σειρά από ερείπια και θόλους που έχουν διαβρωθεί και περιβάλλονται από κυκλικά δαχτυλίδια.

Πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που πιστεύουν ότι οι παράξενες αυτές δομές στον «Κόκκινο πλανήτη» δείχνουν σημάδια ζωής.

«Υπάρχουν δομές παρόμοιες με αυτές που συναντάς σε περιοχές της Νότιας Αφρικής», είπε ένας χρήστης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι στον Άρη υπάρχουν απομεινάρια αυτό είναι πολιτισμό που ζει κάτω από το έδαφος» είπε ένας άλλος.

Το 2013 εντοπίστηκαν στην επιφάνεια αλλά και στο υπέδαφος του Αρη πολλές γεωλογικές διαμορφώσεις που παραπέμπουν σε διαφόρων ειδών κανάλια μέσα στα οποία έρεε νερό στο μακρινό αλλά και πιο πρόσφατο παρελθόν του πλανήτη.

Την ομάδα αποτελούσαν επιστήμονες της NASA, του Ινστιτούτου Smithsonian και του Ινστιτούτου Ερευνών Southwest στις ΗΠΑ. Επικέντρωσαν την προσοχή τους στην περιοχή Elysium Planitia που βρίσκεται στον ισημερινό του Αρη και στο παρελθόν είχε πληγεί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στον πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ