ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Βερολίνο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
REUTERS/Fabrizio Bensch

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο Βερολίνο έφερε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Bild, την ώρα που οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον 24χρονο ύποπτο από την Τυνησία. 

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού φαίνεται ξεκάθαρα το φορτηγό που με μεγάλη ταχύτητα "καρφώνεται" πάνω στο πλήθος. Ακολούθως, όσοι έχουν γλιτώσει από την επίθεση τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις πανικόβλητοι, στοιχείο που δείχνει ξεκάθαρα τον τρόμο που προκλήθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Βίντεο δείχνει τον Τυνήσιο κοντά στο σημείο της επίθεσης

Εν τω μεταξύ νωρίτερα άλλο ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο απεικονίζει, σύμφωνα με γερμανικά μέσα και συγκεκριμένα την Bild, τον Τυνήσιο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης του Βερολίνου, τον οποίο αναζητούν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ανίς Αμρί στο βίντεο αυτό φαίνεται να βρίσκεται στο προάστιο του Βερολίνου Friedrichshain-Kreuzberg, το οποίο απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση με το φορτηγό στην χριστουγεννιάτικη αγορά, την ανάληψη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

640x640

ΠΗΓΗ: POLICE RECORD OBTAINED/REUTERS

Ο 23χρονος ύποπτος, σε βάρος του οποίου έχει στηθεί τεράστια επιχείρηση εντοπισμού, εμφανίζεται για λίγα μόλις δευτερόλεπτα να γυρίζει την κάμερα του κινητού του, χωρίς να μιλάει, σαν να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφία.

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η New York Times, ο καταζητούμενος ήταν γνωστός και στις αμερικανικές Αρχές. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, ο Τυνήσιος είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για το πως να φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μία φορά μέσω Telegram με μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Βερολίνο: Τα αποτυπώματα του Τυνήσιου βρέθηκαν στο φορτηγό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ