ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Δύσκολα θα πάει ο Τσίπρας στην Γενεύη

Κυπριακό: Δύσκολα θα πάει ο Τσίπρας στην Γενεύη

Στασιμότητα επικρατεί στη Γενεύη καθώς Αναστασιάδης και Ακκιντζί δεν φαίνεται να βρίσκουν κοινό τόπο στις δύο πρώτες ημέρες των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης οι δύο ηγέτες συζήτησαν το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και σύμφωνα με την ενημέρωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη δεν τέθηκε το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας.

Το απόγευμα Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα συνεχίσουν τη συζήτηση για την διακυβέρνηση και ακολούθως θα μπουν στα κεφάλαια της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης είχαν και σήμερα μακρά συνομιλία ενώ με τα υπάρχοντα δεδομένα θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του έλληνα πρωθυπουργού στη Διεθνή Διάσκεψη που ξεκινά την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ ο κ. Αναστασιάδης εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος με τη χθεσινή διαρροή εγγράφου στα κυπριακά ΜΜΕ. Το έγγραφο αφορούσε προτάσεις επί του περιουσιακού και σύμφωνα με τις πληροφορίες απόφαση του κύπριου Προέδρου είναι να μην ξαναδώσει έγγραφο των διαπραγματεύσεων στους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται στη Γενεύη.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης τα αποτελέσματα των συνομιλιών μέχρι την διεθνή διάσκεψη δεν είναι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, προσθέτοντας πως αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα θα βοηθήσουν το κλίμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ