ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 12χρονη αυτοκτόνησε σε live μετάδοση στο Facebook

ΗΠΑ: 12χρονη αυτοκτόνησε σε live μετάδοση στο Facebook
Twitter/@ChinaNews86

Η 12χρονη Katelyn Nicole Davis αυτοκτόνησε σε live μετάδοση στο facebook, αφού πρώτα κατήγγειλε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό της πρόσωπο. Το βίντεο της αυτοκτονίας της έχει διαδωθεί στο διαδίκτυο και η αστυνομία αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να σταματήσει την κυκλοφορία του.

Η μικρή από το Cedartown της Georgia στις 30 Δεκεμβρίου κρεμάστηκε στην αυλή του σπιτιού της. Η αστυνομία μετέβη στο σπίτι της λίγη ώρα μετά το περιστατικό, αλλά ο θάνατός της διαπιστώθηκε αμέσως μετά την έλευσή της στο νοσοκομείο.

Το βίντεο, που τελειώνει με μια γυναίκα να φωνάζει εναγωνίως το όνομα της, κατέβηκε από το Facebook, όμως ήταν ήδη αργά, ήταν ήδη στο διαδίκτυο.

Βδομάδες μετά τον θάνατό της η αστυνομία δέχθηκε σειρά καταγγελιών για ιστοσελίδες που πόσταραν το βίντεο της. «Θέλουμε το βίντεο να κατέβει όσο και η οικογένεια και μπορεί να βλάψει και άλλα μικρά παιδιά», είπε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Polk County, Kenny Dodd.

«Επικοινωνήσαμε με κάποιες από τις ιστοσελίδες. Ρώτησαν αν είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν το βίντεο, αλλά βάσει νόμου δεν είναι». «Αλλά είναι θέμα κοινής ηθικής για μένα», συμπλήρωσε.

Η έρευνα για τον θάνατό της είναι υπό εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες η 12χρονη τρεις μέρες πριν βάλει τέλος στην ζωή της είχε καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση.

Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί λογαριασμοί που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το άδοξο τέλος της Katelyn.

Διαβάστε ακόμη:

Μητέρα δύο παιδιών πέθανε σε live μετάδοση στο Facebook (vid)

Το Facebook κατά των εγκλημάτων σε live μετάδοση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ