ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Δεν θα εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών

Αναστασιάδης: Δεν θα εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με στόχο την εκτόνωση της κρίσης που έχει προκύψει από τις τουρκικές αντιδράσεις σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση τονίζοντας πως δεν θα αναλωθεί σε έναν αχρείαστο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.

Η γραπτή δήλωση έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του Μουσταφά Ακκιντζί πως ο κ. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και έφυγε από την τελευταία τους συνάντηση, που διαψεύστηκε και από τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ.

«Ιδιαίτερα», όπως τονίζει στη δήλωσή του, «μετά και τη δημόσια αποτύπωση όσων έχουν επισυμβεί από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον εν εξελίξει διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και στις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι ειλικρινής πρόθεσή του είναι η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα», καταλήγει η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Η επόμενη μέρα της εμπλοκής

Μ. Ακιντζί: Ο Αναστασιάδης έφυγε, όχι εγώ

O ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ «κάρφωσε» τον Ακκιντζί: Αυτός αποχώρησε πρώτος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ