ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο «φως» οι μυστικές επαφές του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρεσβευτή της Ρωσίας

ΗΠΑ: Στο «φως» οι μυστικές επαφές του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρεσβευτή της Ρωσίας
REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Νέο «αναβρασμό» στην αμερικανική κυβέρνηση έρχονται να προκαλέσουν οι νέες αποκαλύψεις για μυστικές επαφές που φέρεται να είχε μέλος της, με Ρώσους αξιωματούχους.

Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη ότι το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και του μέχρι πρότινος Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Μάικλ Φλιν, δεν ήταν ο μόνος κυβερνητικός αξιωματούχος που είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης και τότε γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς συνομίλησε δύο φορές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Σέσιονς δεν αποκάλυψε τις επαφές του όταν ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και ρώσων αξιωματούχων.

Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, έγραψε η Post.

Μόλις έγιναν γνωστά τα νέα στοιχεία, η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί.

“Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί,” ανέφερε σε δήλωσή της, η Πελόζι.

“Ο Σέσιονς δε μπορεί ν΄ ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί,” τόνισε η Πελόζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ