ΚΟΣΜΟΣ

Ντόρτμουντ: Σύνδεση της επίθεσης με τζιχαντιστές ερευνά η αστυνομία

Ντόρτμουντ: Σύνδεση της επίθεσης με τζιχαντιστές ερευνά η αστυνομία
Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της γερμανικής αστυνομίας για την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας της Ντόρτμουντ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε την ανάληψη της έρευνας για την επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο η επιστολή ξεκινά με την φράση "στο όνομα του Αλλάχ, του φιλέσπλαχνου", γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και εκφράζεται ο ισχυρισμός ότι "τα γερμανικά Tornado συμμετείχαν στη δολοφονία μουσουλμάνων στο χαλιφάτο του ISIS".

Οι αρχές, ειδικοί επιστήμονες και ιατροδικαστές έχουν ξεκινήσει εξονυχιστική ανάλυση του γράμματος, αλλά θεωρούν πρόωρο κάθε συμπέρασμα. "Οι ειδικοί είναι πολύ προσκεκτικοί... θεωρούν πιθανό ότι οι πραγματικοί δράστες επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες", αναφέρει η Süddeutsche Zeitung. Κατά τον αστυνομικό διευθυντή του Ντόρτμουντ Γκρέγκορ Λάνγκε επρόκειτο πάντως για στοχευμένη ενέργεια εναντίον της ομάδας αλλά δεν αποκάλυψε στοιχεία των ερευνών, που ανέλαβαν πλέον η Ομοσπονδιακή Εσαγγελία της Καρλσρούης και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά ου Εγκλήματος.

«Χρησιμοποιήσαμε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ‘χτενίσαμε’ την περιοχή από αέρος για άλλη εκρηκτική ύλη και αποφασίσαμε εξ αρχής να μην αποκλείσουμε καμιά εκδοχή» είπε χαρακτηριστικ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ