ΚΟΣΜΟΣ

Η εξομολόγηση της Ιβάνκα Τραμπ για τον πατέρα της: Είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνον (pics&vid)

Η εξομολόγηση της Ιβάνκα Τραμπ για τον πατέρα της: Είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνον (pics&vid)
REUTERS/Hannibal Hanschke

Στο Βερολίνο βρίσκεται η Ιβάνκα Τραμπ όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής Γυναικών στην Ομάδα των Είκοσι (20). Φορώντας ένα φλοράλ μακρύ φόρεμα, η «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ και ανεπίσημη σύμβουλος του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, κάθισε δίπλα στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δίνει το «παρών» στη Σύνοδο, όπως και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η εκδήλωση άρχισε με την Ιβάνκα Τραμπ να εξηγεί τον ρόλο της στον Λευκό Οίκο. «Είστε η Πρώτη Κόρη, το γερμανικό ακροατήριο δεν είναι εξοικειωμένο με αυτόν τον όρο. Ποιος είναι ο ρόλος σας; Ποιον εκπροσωπείτε; Τον πατέρα σας, τον Αμερικανικό λαό ή την επιχείρησή σας;» ρώτησε την Ιβάνκα η Miriam Meckel, δημοσιογράφος του γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού Wirtschaftswoche, που συντόνιζε τη συζήτηση.

1

(Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo)

«Σίγουρα όχι το τελευταίο. Δεν είμαι αρκετά εξοικειωμένη με αυτόν τον ρόλο καθώς είναι κάτι καινούργιο για μένα. Έχουν περάσει 100 ημέρες και όλο αυτό είναι ένα απίστευτο ταξίδι για εμένα. Οπότε είναι πολύ νωρίς για να πω πως νιώθω. Προς το παρόν ακούω και μαθαίνω και προσδιορίζω τους τρόπους με τους οποίους πιστεύω πως θα είμαι σε θέση να έχω κάποια επιρροή» απάντησε.

Στη συνέχεια η Ιβάνκα Τραμπ άρχισε να μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας της αντιμετωπίζει τις γυναίκες στον χώρο εργασίας αλλά και μέσα στο σπίτι. Μάλιστα περιέγραψε τον πατέρα της ως «συνήγορο των γυναικών».

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανη. Πολύ πριν αναλάβει την προεδρία είχε παλέψει για αυτό στις προκριματικές εκλογές. Υπήρξε φοβερός υποστηρικτής των οικογενειών και τις βοήθησε να ευημερήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

20

(Πηγή: REUTERS/Fabrizio Bensch)

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε από την Ιβάνκα Τραμπ να σχολιάσει όσα γράφονται στα ΜΜΕ, αναφορικά με παλαιότερες δηλώσεις του Ντόλαντ Τραμπ για τις γυναίκες εκείνη απάντησε:

«Βεβαίως και έχω ακούσει την κριτική των media η οποία διαιωνίζεται, γνωρίζω όμως από προσωπική εμπειρία και πιστεύω πως οι χιλιάδες γυναίκες που έχουν δουλέψει με εμένα και για τον πατέρα μου για δεκαετίες όταν ήταν στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύουν την πίστη του και ακράδαντη προσήλωση στις δυνατότητες των γυναικών και της ικανότητας τους να κάνουν καλά μια δουλειά όπως την κάνει και ένας άντρας».

«Από την προσωπική μου εμπειρία – και επειδή με ρωτάτε με την ιδιότητά μου ως κόρη - και ως σύμβουλός του και ως κόρη του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πάντοτε με ενθάρρυνε και παρότρυνε να προχωράω ένα βήμα παραπέρα», πρόσθεσε.

German crowd hisses, boos at Ivanka when she defends her dad, By Eugene Scott and Betsy Klein, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ