ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά για το Αγαθονήσι

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά για το Αγαθονήσι
REUTERS/David Mdzinarishvili/Πηγή φωτογραφίας

Την απάντηση του Νίκου Κοτζιά στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ομέρ Τσελίκ αναφορικά με το Αγαθονήσι σχολιάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνει αναφορά και στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο επισημαίνοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις «απαράδεκτες ενέργειές» του.

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο είναι γνωστές στην κοινή γνώμη από παλαιότερα με διάφορες αφορμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο και σέβεται. Ωστόσο, έχουμε δηλώσει ότι υπάρχει μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο που συνδέονται το ένα με το άλλο», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση αυτών των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

«Επομένως, είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Έλληνα Υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτές τις ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Νίκο Νίκο Κοτζιά.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ