ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση από Τούρκο υπουργό: Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία

Νέα πρόκληση από Τούρκο υπουργό: Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία
REUTERS/ Umit Bektas

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος δήλωσε ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί.

Ο Ομέρ Τσελίκ συνεχίζοντας την... ρητορεία του Τούρκου υπουργού Άμυνας, πρόσθεσε και αυτός με την σειρά του ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό.

Η προκλητική δήλωση του κ. Τσελίκ έγινε στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις γίνονται σε μια περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε κρίση εξαιτίας των 71 τουρκικών παραβιάσεων σε Λέσβο και Χίο καθώς και την νέα δίκη των Τούρκων αξιωματικών που που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ