ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αθωώθηκε αστυνομικός για τη δολοφονία Αφροαμερικανού

ΗΠΑ: Αθωώθηκε αστυνομικός για τη δολοφονία Αφροαμερικανού
REUTERS/ Handout

Ένας δικαστής στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ απάλλαξε μία λευκή αστυνομικό από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αναφορικά με τον θανάσιμο πυροβολισμό που δέχθηκε ένας άοπλος Αφροαμερικανός τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η 43χρονη Μπέτι Σέλμπι, αθωώθηκε μετά από τη διεξαγωγή της δίκης, που διήρκεσε μία εβδομάδα.

Η ίδια αρνήθηκε ότι πυροβόλησε από φυλετική διάκριση, τονίζοντας ότι οι ενέργειές της, προκλήθηκαν από την συμπεριφορά του άντρα που η ίδια πυροβόλησε καθώς είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, κλείνοντας έναν δρόμο.

Σε βίντεο από το συμβάν που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, αλλά και από ελικόπτερο, φαίνεται το θύμα να απομακρύνεται από την αστυνομικό κατευθυνόμενος προς το όχημά του, έχοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι.

Η συνήγορος υπεράσπισης της Σέλμπι, είπε ότι η αστυνομικός πυροβόλησε το θύμα Terence Crutcher, επειδή θεώρησε ότι πήγαινε στο αμάξι του προκειμένου να πάρει κάποιο όπλο από αυτό. Ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα όπλο μέσα σε αυτό.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η οικογένεια του 40χρονου θύματος ξέσπασε σε κλάματα και αντέδρασε οργισμένα, χαρακτηρίζοντας τις αστυνομικές αρχές διεφθαρμένες. Μάλιστα ο πατέρας του Terence ισχυρίστηκε ότι η αστυνομικός γλίτωσε της κατηγορίας ενώ διέπραξε φόνο.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την ετυμηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ