ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στο εξωτερικό μέσα από τα μάτια της... Μελάνια

Το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στο εξωτερικό μέσα από τα μάτια της... Μελάνια
REUTERS/Hannah Mckay

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ ήταν η αποκάλυψη των τελευταίων ημερών. Κατά την διάρκεια της πρώτης περιοδείας του Ντόναλντ Τραμπ στο εξωτερικό, η πρώτη κυρία βγήκε από τη... σκιά και έδειξε στον κόσμο τα ενδιαφέροντα και τις ευαισθησίες της.

Μέσω του λογαριασμού της στο twitter η Μελάνια Τραμπ αποτύπωσε τις εννέα μέρες του ταξιού, όπως τις βίωσε η ίδια. Με πρώτο σταθμό τη Σαουδική Αραβία, η Μελάνια έλαμψε με το στυλ της, αλλά και υπηρέτησε την αποστολή που τόσο υποστηρίζει. Βρέθηκε κοντά σε μικρά παιδιά. Επισκέφτηκε μαθητές στο American International School και πέρασε μερικές στιγμές μαζί τους.

Όμως, η επίσκεψή της στη Μέση Ανατολή είχε και πολιτικό χαρακτήρα. Η Τραμπ μετέβη σε υπηρεσία όπου εργάζονται μόνο γυναίκες, ενώ αποχαιρετώντας το Ριάντ ευχαρίστησε τον Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και την χώρα για την θερμή φιλοξενία.

Επόμενη στάση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου ήταν το Ισραήλ. Το πρώτο tweet της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ ήταν μια φωτογραφία μπροστά στο Τείχος των Δακρύων, μια εμπειρία που η ίδια χαρακτήρισε «ευλογία». Στην συνέχεια της επίσκεψης η Μελάνια Τραμπ, μαζί με την σύζυγο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου βρέθηκαν σε παιδικό νοσοκομείο.

Όμως η κορυφαία στιγμή της, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, ήταν όταν περπάτησε χέρι-χέρι με την ισραηλινή «ομόλογό» της, Νεχάμα Ρίβλιν, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, βοηθώντας την.

Η κ. Ρίβλιν, κρατώντας ανά χείρας το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξής της, ενημέρωσε την κ. Τραμπ υποδεχόμενη το προεδρικό ζεύγος ότι δυσκολεύεται να περπατήσει γρήγορα και η χειρονομία της δεύτερης ήταν εξαιρετικά συγκινητική.Τότε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, της πήρε το χέρι και ως παλιές φίλες περπάτησαν μαζί με αργά βήματα τη συνέχεια της διαδρομής.

«Η σημερινή επίσκεψη στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο είναι μια που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η τιμή με γέμισε ταπεινότητα. Ευχές σε όλους», έγραψε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ μετά την επίσκεψη της στο Βατικανό, όπου έκλεψε τα βλέμματα με την στιλιστική της επιλογή.

Ακολούθως η Μελάνια Τραμπ βρέθηκε σε Παιδικό Νοσοκομείο και ζήτησε από τους followers της να προσεύχονται για την υγεία των νέων μικρών της φίλων.

Η μετάβαση στις Βρυξέλλες ξεκίνησε με μια ακόμη επίσκεψη σε νοσηλευόμενα παιδιά. «Σε ευχαριστώ Queen Fabiola University Hospital! Πέρασα πολύ καλά φτιάχνοντας χάρτινα λουλούδια με αυτούς τους απίθανους ασθενείς», έγραψε στον λογαριασμό της.

Καθώς η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ήταν σε εξέλιξη, η Μελάνια Τραμπ και οι υπόλοιπες πρώτες κυρίες, αλλά και ο πρώτος κύριος του Λουξεμβούργου, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαγκρίτ.

Επόμενη στάση η Ταορμίνα της Σικελίας, όπου ο Ντόναλαντ Τραμπ συμμετείχε στην Σύνοδο των κρατών μελών της G7. Η Μελάνια έφτασε στον χώρο από αέρος και μοιράστηκε με τους ακολούθους της την θέα από ψηλά.

Αξιομνημόνευτό είναι και το πανωφόρι των 51,500 ευρώ το οποίο έριξε στους ώμους της κατά την διάρκεια της ημέρας και δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις. Το παλτό πάντως "λείπει" από την επόμενη φωτογραφία της με αμερικανούς στρατιώτες.

«Υπέροχο βράδυ», έγραψε η πρώτη κυρία συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία με τον σύζυγο της, μια μέρα πριν αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ. Το αντίο στην Ευρώπη δόθηκε με την «οικογενειακή» φωτογραφία με όλους του ηγέτες G7 και τις συζύγους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ