ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Εκτός κινδύνου ο Έλληνας τραυματίας, λέει στο CNN Greece ο εκπρόσωπος της πρεσβείας

Λονδίνο: Εκτός κινδύνου ο Έλληνας τραυματίας, λέει στο CNN Greece ο εκπρόσωπος της πρεσβείας
REUTERS/Toby Melville

Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο Έλληνας που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο CNN Greece ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, Αλέξης Γεωργιάδης, το βράδυ της Κυριακής «οι βρετανικές Αρχές μας ενημέρωσαν ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχει και ένας Έλληνας. Είχε υποστεί τραύματα στο κεφάλι, ενώ είχε δεχθεί και μαχαιριά στο συκώτι».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται για τον Αντόνιο Φίλις, Έλληνα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο από το 2011.

Ο τραυματίας έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένειά του, η οποία ενημερώθηκε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί τον τραυματία και ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, ενώ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των τραυματιών, η ελληνική πρεσβεία έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του, να εκφράσει τη συμπαράστασή της, ενώ είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της αν χρειαστεί.

Λίγες ώρες πριν γίνει και επίσημα γνωστό ότι υπάρχει έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο ακούγεται κάποιος να λέει στα ελληνικά: "Κάποιος με χτύπησε και έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς είμαι εντάξει".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ