ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος Λονδίνου: Εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια πολυώροφων κτιρίων

Δήμαρχος Λονδίνου: Εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια πολυώροφων κτιρίων
Reuters / Tom Jacobs

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σχετικά με την τρομακτική πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το 24ώροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο και προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς ενοίκων.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Χαν, σημειώνοντας πλέον τίθεται ζήτημα με την ασφάλεια των πολυώροφων κτιρίων κατοικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους ενοίκους του Γκρένφελντ Τάουερ, τόνισαν μετά την ασφαλή απομάκρυνσή τους από το φλεγόμενο κτίριο, ότι τους συνέστησαν να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι ίσως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

Επιπλέον, σημαντικά ερωτήματα εγείρει και η αποκάλυψη ότι μια ομάδα κατοίκων είχε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο κτίριο, ωστόσο οι εκκλήσεις για αύξηση των μέτρων πυρασφάλειας αγνοήθηκαν.

«Αυτά είναι πολύ σημαντικά ερωτήματα», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο δήμαρχος του Λονδίνου, σημειώνοντας πως όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλές αντίστοιχα μεγάλες πολυκατοικίες, και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων, είτε εξαιτίας λανθασμένων συμβουλών, είτε λόγω κακής συντήρησης των κτιρίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ