ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικά βίντεο από την πυρκαγιά στο Λονδίνο και τους εγκλωβισμένους πολίτες

Συγκλονιστικά βίντεο από την πυρκαγιά στο Λονδίνο και τους εγκλωβισμένους πολίτες
REUTERS/Neil Hall

Σκηνές τρόμου έζησαν δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο πολυώροφο κτίριο όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 50 άτομα να τραυματιστούν και αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων να χάσει τη ζωή του.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα αποτυπώνουν τον τρόμο που έζησαν πολίτες οι οποίο εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις φλόγες και τους καπνούς μην έχοντας κάποιο τρόπο να βγουν από το 24όροφο κτίριο.

Ένα από τα βίντεο δείχνει ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα παράθυρα, ενώ σε δεύτερο φαίνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά κάποιων να δραπετεύσουν, δένοντας σεντόνια:

Ένα παιδάκι ακούγεται να κλαίει και να ζητάει βοήθεια από το φλεγόμενο κτήριο:

Σε ένα ακόμη βίντεο, κατοίκοι της περιοχής φαίνεται να φωνάζουν σε έναν εγκλωβισμένο:

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής που είδε νωρίτερα μια οικογένεια στο παράθυρο, παίρνοντας την κάμερα μαζί του έσπευσε να ενημερώσει, πηγαίνοντας μέσα στο κτήριο, τους πυροσβέστες πως έχει δει μια οικογένεια στον 11ο όροφο -2 παιδιά και έναν ενήλικα- όπως χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει πλάνα μέσα από το κτήριο και συγκεκριμένα από τις σκάλες και από το ισόγειο όπου βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα. Ο ίδιος τραβόντας τα πλάνα, ακούγεται να φωνάζει προς τους πυροσβέστες πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που είναι ζωντανοί -καθώς τουε έχει δει- και να τους δίνει οδηγίες για το πώς θα τους σώσουν.

Την ώρα που ο ίδιος επιχείρησε να ανέβει σε ψηλότερο όροφο, οι άνδρες της πυροσβεστικής τον σταμάτησαν.

Σημειώνεται πως στο κτήριο δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, ούτε ήχησε ο συναγερμός όταν ξεκίνησαν οι φλόγες, όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ