Liberation: «Κύριε Μακρόν, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό» (pic)
Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το σημερινό εξώφυλλο της Liberation. Λίγες ώρες πριν από το Eurogroup του Λουξεμβούργου και ενώ η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να βγει «λευκός καπνός» για το θέμα του χρέους, παρά τις αντιρρήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η γαλλική εφημερίδα καλεί τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας να αναλάβει δράση και να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να βγει από την κρίση.
«Κύριε Μακρόν, δώστε το χέρι σας στον ελληνικό λαό» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Liberation.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι πολίτες έχουν πληρώσει αρκετά τα λάθη των κυβερνώντων. Είναι επιτέλους ώρα να δράσουμε για να ρυθμίσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους».
«Με την ευκαιρία του Eurogroup σήμερα Πέμπτη, που θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας», η Liberation καλεί τη Γαλλία «να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης τουλάχιστον κάποιου μέρους του ελληνικού χρέους, η αποπληρωμή του οποίου στραγγαλίζει τον πληθυσμό εδώ και πολλά χρόνια».

Έληξε η προθεσμία για το Δώρο Χριστουγέννων - Τι ισχύει εάν δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους
23:58
Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
23:50
Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι - Τουλάχιστον έξι νεκροί
23:40
Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονου από τη Θεσσαλονίκη
23:27