ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστική μαρτυρία: 42 πτώματα σε ένα δωμάτιο στον Πύργο Γκρένφελ (vid)

Ανατριχιαστική μαρτυρία: 42 πτώματα σε ένα δωμάτιο στον Πύργο Γκρένφελ (vid)
REUTERS/Marko Djurica

Τα σώματα συνολικά42 ανθρώπων βρέθηκαν σε ένα μόλις δωμάτιο στο Πύργο Γκρένφελ, που την περασμένη Τετάρτη τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτό ισχυρίστηκε ένας Βρετανός, επικαλούμενος φίλο του πυροσβέστη που συμμετέχει στις επιχειρήσεις εντοπισμού των θυμάτων. Όπως του αποκάλυψε, μέσα σε ένα δωμάτιο βρήκαν 42 πτώματα, ανάμεσα τους και παιδιά, λέει σε ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Daily Mail:

Έχω έναν φίλο που δουλεύει στην Πυροσβεστική. Χθες, είπε στο τηλέφωνο ότι βρήκαν 42 πτώματα μέσα σε ένα δωμάτιο. Κανείς δεν το ήξερε αυτό. Τον ξέρουμε, είναι πυροσβέστης και μας το είπε, αλλά δεν μπορεί να τα πει δημόσια.

Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την πυροσβεστική. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών φαίνεται να έχει αυξηθεί, με την αστυνομία να κάνει λόγο σε νεώτερη ανακοίνωσή της για τον θάνατο συνολικά 79 ατόμων. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πέντε άτομα, τα οποία ήταν στην λίστα των αγνοουμένων εντοπίστηκαν σώα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών ενδέχεται και πάλι να αλλάξει, αλλά πιθανόν όχι τόσο ριζικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ