ΚΟΣΜΟΣ

Πύργος Γκρένφελ: 79 οι νεκροί - εντοπίστηκαν ζωντανοί πέντε αγνοούμενοι

Πύργος Γκρένφελ: 79 οι νεκροί - εντοπίστηκαν ζωντανοί πέντε αγνοούμενοι
REUTERS/Marko Djurica

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο «φλεγόμενο πύργο» του Γκρένφελ στο Λονδίνο. Ο απολογισμός της αστυνομίας πλέον κάνει λόγο για 79 θύματα. Την ίδια ώρα πέντε άτομα, τα οποία ήταν στην λίστα των αγνοουμένων, εντοπίστηκαν σώα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών ενδέχεται και πάλι να αλλάξει, αλλά πιθανόν όχι τόσο ριζικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκλονιστικό βίντεο από το κουφάρι του ουρανοξύστη

Νωρίτερα η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε δώσει στο φως της δημοσιότητας βίντεο από το εσωτερικό του «φλεγόμενου πύργου», που αποτυπώνει εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Το κουφάρι του καμένου ουρανοξύστη «εξηγεί» το μέγεθος της καταστροφής. Όλα είναι μαύρα... Οι τόνοι στάχτης και τα αποκαΐδια δεν μαρτυρούν ότι σε αυτό το κτίριο κάποτε υπήρχε ζωή.

Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το DNA.

Λονδίνο: Φόβοι για κατάρρευση του Γκρένφελ

Έντονες είναι οι ανησυχίες που υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο για πιθανή κατάρρευση του πύργου Γκρένφελ, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των φόβων αυτών, το Σάββατο, έκλεισαν ορισμένοι σταθμοί του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας που βρίσκονται κοντά στον Πύργο Γκρένφελ.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, οι σταθμοί έκλεισαν «κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ