ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο FBI για την επίθεση στον αστυνομικό στο Μίσιγκαν - Το σενάριο που εξετάζουν

Συναγερμός στο FBI για την επίθεση στον αστυνομικό στο Μίσιγκαν - Το σενάριο που εξετάζουν
Twitter/@cnnbrk

Δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατίας σχετικά με την επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπίσοπ στην πολιτεία του Μίσιγκαν, που εκκενώθηκε νωρίτερα από τις Αρχές μετά από τραυματισμό αστυνομικού.

Το FBI, που έχει αναλάβει την έρευνα, εξετάζει όλα τα σενάρια και αναζητά τα ακριβή κίνητρα του δράστη, που τραυμάτισε – κατά πληροφορίες – τον αστυνομικό με μαχαίρι στο λαιμό.

«Ο αστυνομικός αιμορραγούσε από τον λαιμό», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Όπως αναφέρει το NBC News, που επικαλείται μαρτυρίες, φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» πριν επιτεθεί στον αστυνομικό.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης είναι από το Κεμπέκ και έχει Καναδέζικο διαβατήριο.

«Το περιστατικό του μαχαιρώματος στο αεροδρόμιο ερευνάται από το FBI. Τοπικές, κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες είναι στο σημείο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook το αεροδρόμιο.

Στην ίδια ανάρτηση τονίζεται πως το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό ενώ οι Αρχές είναι στο σημείο και κάνουν έρευνες. «Ο ύποπτος είναι υπό κράτηση και εξετάζεται».

Τι αναφέρει το FBI για το περιστατικό

Σε ανακοίνωσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών τόνισε πως είναι νωρίς για να καθοριστούν τα κίνητρα του δράστη, αλλά ο ύποπτος είναι υπό κράτηση.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες (που υπάρχουν) πως ο δράστης φώναξε κάτι πριν ή κατά την διάρκεια της επίθεσης στον αστυνομικό, αλλά είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε την φύση αυτών των εικαζόμενων δηλώσεων ή αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του FBI.

Αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως η επίθεση ήταν μεμονωμένο περιστατικό και πως οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η αστυνομία του Μίσιγκαν σε αρχική ανάρτησή της στο twitter ενημέρωνε πως ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως χειρουργήθηκε και πλέον η κατάστασή του κρίνεται ως σταθερή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ