ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίθεση με πλαστικές σφαίρες κατά του βασιλιά της Ταϊλάνδης, από ανήλικο

Γερμανία: Επίθεση με πλαστικές σφαίρες κατά του βασιλιά της Ταϊλάνδης, από ανήλικο
REUTERS/Ralph Orlowski

Ένα περίεργο περιστατικό ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές. Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Maha Vajiralongkorn, δέχθηκε επίθεση με πλαστικές σφαίρες, ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στο Μόναχο και οι Αρχές θεωρούν ως ύποπτο έναν 14χρονο.

Συνεργός του 14χρονου ήταν ένας φίλος του, 13 ετών. Τα δύο αγόρια πιστεύεται ότι πυροβόλησαν από τον κήπο ή από το παράθυρο ενός σπιτιού, κατά ομάδας ποδηλατών, μεταξύ των οποίων και ο βασιλιάς, που επισκέπτεται τακτικά την Βαυαρία. Από τις σφαίρες δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι οι πλαστικές σφαίρες εξαπολύθηκαν από ψεύτικο πιστόλι ή αεροβόλο, ενώ από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν είναι ξεκάθαρο αν τα δύο αγόρια γνώριζαν ποιόν πυροβολούσαν.

Πάντως, το παλάτι στην Μπανγκόκ, με το οποίο επικοινώνησε το Reuters, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά στο αυτοκίνητο του βασιλιά, στη μικρή πόλη Έρντινγκ, περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από το Μόναχο.

Ο βασιλιάς διαδέχθηκε στον θρόνο της Ταϊλάνδης τον πατέρα του, Bhumibol Adulyadej, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας συμπληρώσει επτά δεκαετίες στο συγκεκριμένο αξίωμα. Η ενθρόνιση του νέου βασιλιά, Maha Vajiralongkorn, πιθανότατα θα γίνει στα τέλη του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ