Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης και μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο μονάρχης που βασίλεψε για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στον κόσμο.
Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν το θάνατο του Μπουμιμπόλ, ωστόσο δεν ανέφεραν την αιτία του θανάτου του.
"Η μεγαλειότητά του πέθανε ειρηνικά στο Νοσοκομείο Σιριράτζ", ανέφερε το παλάτι, προσθέτοντας πως απεβίωσε στις 15:52 τοπική ώρα (8:52 ώρα Γκρίνουιτς). Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Μπουμιμπόλ, οι οποίοι στην είδηση του θανάτου του ξέσπασαν σε κλάματα.

ΠΗΓΗ: REUTERS/ JORGE SILVA
Ο Μπουμιμπόλ βασίλεψε για επτά δεκαετίες, από την άνοδό του στο θρόνο το 1946. Ολόκληρη η Ταϊλάνδη πρόκειται να θρηνήσει για μήνες τον χαμό του βασιλιά της, ο οποίος θεωρείτο πυλώνας σταθερότητας εδώ και δεκαετίες, εν μέσω πολιτικών αναταραχών στη χώρα.
Ο βασιλιάς θεωρείται ως πατρική φιγούρα για το έθνος και πλήρης εκφραστής της ταυτότητάς του. Ο γιος και διάδοχός του, ο 63χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μάχα Βατζιραλονγκόρν, αναμένεται να γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Η ενθρόνισή του, ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνει μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος θρήνου στη χώρα.
Καιρός: Βροχές και την επόμενη εβδομάδα - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη σήμερα - Υποχωρεί η σκόνη το Σαββατοκύριακο
09:47
Το «Bloodsport» επιστρέφει: Η Μικαέλα Κόελ ετοιμάζει remake του cult φιλμ του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ
09:45
Υποχώρηση της βρετανικής κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών
09:36
«Μάθε»: Ειρωνικό μήνυμα στα ελληνικά, χαραγμένο σε βλήμα σφεντόνας 2.000 ετών στους Άγιους Τόπους
09:30