ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Με λουκέτο στα γραφεία του αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ απειλεί ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Με λουκέτο στα γραφεία του αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ απειλεί ο Νετανιάχου
EPA/ATEF SAFADI

Το Αλ Τζαζίρα «δείχνει» ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως «υποκινητή» των επεισοδίων βίας που ξέσπασαν πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ, και για τον λόγο αυτό εξέφρασε την πρόθεσή του να κλείσει τα γραφεία που διατηρεί στην πόλη το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το νέο ξέσπασμα βίας στην περιοχή, με αφορμή τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η κυβέρνηση του Ισραήλ κοντά στο συγκρότημα της Πλατείας των Τεμενών και του Τεμένους Αλ Άκσα, από τις ιερότερες τοποθεσίες της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί και τέσσερις Παλαιστίνιοι την περασμένη εβδομάδα, σήμανε συναγερμό διεθνώς, με τον ειδησεογραφικό οργανισμό που εδρεύει στο Κατάρ να καλύπτει εκτενώς τα γεγονότα.

«Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα συνεχίζει να προκαλεί βία γύρω από την Πλατεία των Τεμενών», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές στις Αρχές επιβολής νόμου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ. Εάν αυτό δεν γίνει λόγω νομικών ερμηνειών, θα εισαγάγω την απαιτούμενη νομοθεσία για να απελάσω το Αλ Τζαζίρα από το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο είχε αντιμετωπίσει παρόμοια οργή και από τη γειτονική Αίγυπτο το 2014 όταν η κυβέρνηση φυλάκισε τρεις δημοσιογράφους του για επτά χρόνια και έκλεισε τα γραφεία του. Δύο από τους τρεις υπαλλήλους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά ο τρίτος εξακολουθεί να κρατείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ