ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Απελευθέρωση 1.066 χελώνων για τους εορτασμούς των γενεθλίων του Βασιλιά

Ταϊλάνδη: Απελευθέρωση 1.066 χελώνων για τους εορτασμούς των γενεθλίων του Βασιλιά

Ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλονγκόρν κλείνει αύριο τα 65 του χρόνια και η χώρα το γιορτάζει με την απελευθέρωση 1.066 χελώνων στο κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας που βρίσκεται στην ανατολική Ταϊλάνδη από εκατοντάδες ανθρώπους.

Είναι η πρώτη φορά που τα γενέθλια του μονάρχη, που ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο μετά τον θάνατο του Βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλαντέι στις 13 Οκτωβρίου του 2016, αποτελούν εθνική εορτή.

Το νούμερο 1.066 διόλου τυχαία επιλογή δεν είναι, καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, το 10 παραπέμπει στον βασιλιά Ράμα τον 10ο, όπως είναι γνωστός ο Βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν, και το 66, που ξεπερνά κατά ένα ψηφίο την ηλικία του, χρησιμοποιήθηκε ως ευχή για μακροβιότητα.

Με τους Βουδιστές να στηρίζουν αυτή την κίνηση καθώς πιστεύουν ότι η απελευθέρωση των ζώων αποτελεί καλή πράξη που δημιουργεί καλό κάρμα και ο Πρωθυπουργός Πραγιούθ Τσαν-ότσα, μία ημέρα πριν την απελευθέρωση των ζώω,ν κάλεσε όλους τους Ταϊλανδούς να κάνουν καλές πράξεις για να δείξουν την πίστη τους στον νέο μονάρχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ