ΚΟΣΜΟΣ

Τα πανηγυρικά... γραμματόσημα της Β.Κορέας για την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

Τα πανηγυρικά... γραμματόσημα της Β.Κορέας για την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου
REUTERS/KCNA

Στο πλαίσιο της πανηγυρικής ατμόσφαιρας για την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου στις αρχές Ιουλίου, η Βόρεια Κορέα τύπωσε ειδικά γραμματόσημα για την τόσο συμβολική ημέρα της δοκιμής.

Σε φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σχεδόν ένα μήνα μετά την εκτόξευση, αποτυπώνονται συνολικά τέσσερα γραμματόσημα.

Δύο εξ’ αυτών είναι αφιερωμένα στον πύραυλο, που «δόξασε» τη χώρα. Στα άλλα δύο πρωταγωνιστεί ο «υπέρτατος ηγέτης» του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ουν σε διάφορα στάδια της δοκιμής, από την υπογραφή της εκτόξευσής του πυραύλου μέχρι τους τελικούς πανηγυρισμούς στο πλευρό των στρατηγών του.

Η δημοσίευση των γραμματοσήμων γίνεται σε μία ιδιαιτέρως τεταμένη περίοδο, καθώς Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ δείχνουν τα «δόντια» τους η μία στην άλλη.

kim 1

(KCNA/via REUTERS)

Η Βόρεια Κορέα επιμένει στην επίθεση στην αμερικάνικη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ όχι απλώς δεν έκανε πίσω από τις δηλώσεις του περί «οργής και φωτιάς» κατά της Πιονγιάνγκ, αλλά ανέβασε και άλλο τους τόνους υποσχόμενος ένα χτύπημα που ο αντίπαλος δεν θα είχε φανταστεί ποτέ.

kim 2

(KCNA/via REUTERS)

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς της Πιονγιάνγκ τυπώνει γραμματόσημα τέτοιου είδους, καθώς πριν από λίγες μέρες - στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου του Πολέμου της Κορέας - είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες γραμματοσήμων για «μήνα κατά της ιμπεριαλιστικής Αμερικής».

kim 4

(KCNA/via REUTERS)

kim 3

(KCNA/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ