ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Ένα παιδί 3 ετών το νεαρότερο θύμα της επίθεσης

Βαρκελώνη: Ένα παιδί 3 ετών το νεαρότερο θύμα της επίθεσης
La Vanguardia/Pedro Madueno/via REUTERS

Ένα κοριτσάκι τριών ετών είναι σύμφωνα με την Guardian το νεαρότερο από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί πέθανε λίγα λεπτά αφότου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, ακόμα ένα κοριτσάκι 6 ετών είναι ανάμεσα στους βαριά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ισπανικές Aρχές, τα θύματα της επίθεσης προέρχονται από 24 χώρες.

Ανάμεσα στους πάνω από 100 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε συνολικά 15 νοσοκομεία της χώρας είναι και 17 Γάλλοι πολίτες. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, o υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μεταβαίνει άμεσα στη Βαρκελώνη, «για να επισκεφθεί τους Γάλλους που έπεσαν θύματα αυτής της θρασύδειλης ενέργειας και για να διαβεβαιώσει τον ισπανικό λαό και τις Αρχές για την υποστήριξη της Γαλλίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece μεταξύ των τραυματιών είναι και τα μέλη ελληνικής οικογένειας, με την μητέρα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν τα δύο παιδιά για προοληπτικούς λόγους.

Επίσης, ένα 7χρονο αγοράκι αγνοείται μετά την επίθεση, σύμφωνα με την οικογένειά του. Ο μικρός Τζούλιαν Κάντμαν χωρίστηκε από την μητέρα του την ώρα της επίθεσης. Ο παππούς του ανέβασε φωτογραφία του στο Facebook και κάνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις Αρχές. Η μητέρα του παιδιού τραυματίσθηκε σοβαρά αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση, όπως αναφέρει η Guardian.

1987

Πηγή:Facebook

Μέχρι στιγμής οι βρετανικές Αρχές δεν έχουν λάβει αναφορές για τραυματισμούς Βρετανών, ωστόσο ο Κρις Πάουλεϊ που μίλησε στην Manchester Evening News, δήλωσε πως βρισκόταν στην περιοχή όταν το βαν έπεσε πάνω στο πλήθος. Μάλιστα, ο ίδιος βρισκόταν και στην επίθεση που σημειώθηκε στην Αρένα του Μάντσεστερ. Δεν είχε τραυματιστεί καθώς ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά έξω από την συναυλία της Αριάνα Γκράντε, λίγα λεπτά αφότου είχε φύγει αλλά όπως περιγράφει ο ίδιος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών βρέθηκε σε δεύτερη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τέσσεροις Αυστραλοί είναι επίσης ανάμεσα στους τραυματίες, δυο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης έχουν αναγνωριστεί (ως τραυματίες) τρεις Ολλανδοί, ένας πολίτης από το Χονγκ Κονγκ και ένας Αμερικανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ