ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το να μιλάμε με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι η απάντηση!

Τραμπ: Το να μιλάμε με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι η απάντηση!
REUTERS/Carlos Barria

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει στην σκληρή κριτική έναντι της Βόρειας Κορέας μετά την νέα εκτόξευση πυραύλου το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις χθεσινές αυστηρές δηλώσεις του, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συζητήσεων με την Πιονγιάνγκ.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Την Τρίτη ο πλανητάρχης είχε διαμηνύσει πως όλες οι επιλογές είναι πλέον στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς αυτό εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Ντ. Τραμπ μετά την πυραυλική δοκιμή.

«Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

Το μήνυμα του πλανητάρχη στο twitter:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ