ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στο Λονδίνο από την έκρηξη στο Μετρό

Πανικός στο Λονδίνο από την έκρηξη στο Μετρό
REUTERS/Kevin Coombs

Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό του Λονδίνου λίγο μετά τις 10:30 ώρα Ελλάδας η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο βαγόνι εκείνη τη στιγμή. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας ο ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Η έκρηξη έγινε σε βαγόνι που βρισκόταν στη στάση Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από κάποιον μηχανισμό από έναν λευκό κουβά που βρισκόταν σε μια σακούλα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Οι πρώτοι μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν να σχηματίζεται μια μπάλα φωτιάς, αμέσως μετά την έκρηξη γεγονός που παραπέμπει την Αστυνομία σε επίθεση με χημικά. Η φωτιά, σύμφωνα με τους μάρτυρες, εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, ενώ σύμφωνα με έναν μάρτυρα δεν ακούστηκε κάποιος δυνατός κρότος καθώς τη στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Αρκετοί τραυματίες φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ ορισμένοι έχουν τραυματιστεί στην προσπάθεια του πλήθους να βγει από το βαγόνι.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο, η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας αναφέρει:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

»Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ