ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανική αστυνομία: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο μετρό

Βρετανική αστυνομία: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο μετρό
REUTERS/Kevin Coombs

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» αντιμετωπίζει την έκρηξη που σημειώθηκε εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς που ξέσπασε» και προσθέτει ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες απο την αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στο σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου έπειτα από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ