ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της Βουλής στο ν/σ για την αλλαγή φύλου

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της Βουλής στο ν/σ για την αλλαγή φύλου
EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πέρασε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν ακουστεί, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Αρνητική ήταν η ψήφος των ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, παρουσίασε και την τροποποίηση ως προς την συμπερίληψη των 15χρονων στο νομοσχέδιο, παρά τις πολλές αντιδράσεις που είχαν προκύψει τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους ΑΝΕΛ.

Η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά είχε προ ημερών κατακρίνει εντόνως τον υπουργό, κατηγορώντας τον για «προχειρότητα», ενώ παράλληλα είχε τονίσει πως για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη είναι «κόκκινη» γραμμή.

4245016

(EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, η αλλαγή φύλου σε αυτές τις ηλικίες θα γίνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος επεσήμανε πως το κόμμα μπορεί να ψηφίζει θετικά επί της αρχής, όμως θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος. Ο ίδιος προειδοποίησε κα για διαφοροποιήσεις από μεμονωμένους βουλευτές.

4245028

(EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης είχε μικρής έντασης διαφωνία με την Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή μία ατάκα του πρώτου. Ο βουλευτής, αφού επεσήμανε την πλήρη διαφωνία του με το άρθρο, περίγραψε την εικόνα ατόμων που φορούν φόρεμα και έχουν γένια, αναφερόμενος στην γνωστή Κοντσίντα. Τότε παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας: «το πρόσωπο που περιγράφετε βραβεύτηκε από την Eurovision».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ