ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο (liveblog)

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο (liveblog)
REUTERS/Kevin Lamarque

O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ από το περασμένο Σάββατο με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και με κεντρικό μήνυμα ότι είναι σημαντικές για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και για τις προσπάθειες της να μπει σε μια νέα εποχή, με μόνιμη ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και στη συνέχεια πέρασαν στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντηση τους. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται επίσης ζητήματα ενέργειας και ασφάλειας ενώ το αποκορύφωμα της πενθήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα είναι η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τσίπρας εχθές συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη συνάντηση καταγράφηκε σύγκληση απόψεων για το ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, ώστε να επανέλθει εν συνεχεία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην ημερήσια διάταξη, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ