ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκη αντί για Τσίπρα είδε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Δραγασάκη αντί για Τσίπρα είδε ο Τούρκος αντιπρόεδρος
EUROKINISSI

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Κοτζιά στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέπεμψε τον Τούρκο Αντιπρόεδρο στον Γιάννη Δραγασάκη.

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν στο CNN Greece ότι θεωρήθηκε καλύτερο να συναντηθεί ο Τούρκος αξιωματούχος με τον Έλληνα ομόλογό του, με απόφαση που ελήφθη σήμερα.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνάντηση ήταν θετικό, ενώ οι επαφές επικεντρώθηκαν στην επίσκεψη Ερντογάν και στην προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι τουλάχιστον μέχρι το διάστημα που απομένει μέχρι τότε. Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Εξωτερικών, επικρατεί κλίμα επιφύλαξης σχετικά με την αυριανή επίσκεψη του τούρκου αντιπροέδρου στη Δυτική Θράκη.

Προσφυγικό και οικονομικές σχέσεις στη συνάντηση με Δραγασάκη

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο τρόπος ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στη φάση επιτάχυνσης της ανάκαμψης και διαμόρφωσης ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2017 εμφανίζουν αύξηση οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ