ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Μαρέβα και καταθέσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης για Μαρέβα και καταθέσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Υποκρισία και λαϊκισμό «χρέωσε» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα καταλογίζει στη Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την επαγγελματική δραστηριότητα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση που επιχείρησε να αναδείξει το ζήτημα αυτό που αποδεικνύεται –όπως είπε- «άνθρακες» και αναφέρθηκε στις καταθέσεις υπουργών στο εξωτερικό για να αναρωτηθεί αν όλα αυτά είναι ηθικό και μόνον της ΝΔ ανήθικα.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον παριστάμενο υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου με το «πλούσιο» πόθεν έσχες και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ στη JP Morgan, αναρωτήθηκε γιατί δεν συγκράτησε από τον λαϊκισμό τον πρωθυπουργό. «Αλλιώς θα έπρεπε να παραιτηθείτε», του είπε.

Ο Άδωνις Γεωργιαδης έκανε αναφορά και στις καταθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Black Rock, καθώς και άλλων υπουργών σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και στην υπόθεση Σταθάκη με το 1 εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες. «Μα να μην υπάρχει ένας του οικονομικού επιτελείου που να εμπιστεύεται την Ελλάδα; Δεν εμπιστεύεστε ελληνικό τραπεζικό σύστημα;», διερωτήθηκε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον οποίο πολλάκις έχουν «σφαχτεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλο tweet είναι, αλλά δεν ήξερε να φέρει τα λεφτά του Ελλάδα, που είχε 1,5 εκατ. Βρυξέλλες και κάνει tweet και πουλάει και πνεύμα…», ανέφερε.

Ανεβάζοντας τους τόνους σχολίασε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε σκοινί» και πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ζάμπλουτη. «Όλοι μαζί έχετε πιο πολλά λεφτά από όσα οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα, έχει κι η υποκρισία έχει τα όρια της», ανέφερε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία. «Κοιτάτε να δείτε τι θα κάνετε με Καμμένο και τον κρυφό μεσάζοντα Παπαδόπουλο, που δεν αναγνωρίζουν οι σαουδάραβες διότι η συμφωνία θα χαλάσει και το υπουργείο θα χάσει 65 εκατ. ευρώ… Είστε μπλεγμένοι σε όλα», κατέληξε.

Υπήρξαν αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Κώστα Μπάρκα που λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής είπε ότι η ΝΔ έχει λερωμένη τη φωλιά της, καθώς πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

«Όλο ασχολείστε με τους πλουσίους και για λαϊκές αγορές (σ.σ. αντικείμενο του νομοσχεδίου) τίποτα», παρενέβη η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για «κραυγές εντυπωσιασμού» και υποστήριξε οτι τα χρήματα που διαθέτει τα απέκτησε σκληρά εργαζόμενος στην Αμερική.

Φορολογούνται, όπως ειπε, με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές. «Έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες», είπε και έριξε το καρφί του λέγοντας πως ο ίδιος δεν ειναι στα Paradise Papers.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ