ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για κλείσιμο αξιολόγησης: Τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;

Γεννηματά για κλείσιμο αξιολόγησης: Τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους. Έναν συντηρητισμό που πολώνει και διχάζει την κοινωνία και κρατάει την χώρα σε στασιμότητα».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας παράλληλα πως:

«Έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ».

Υποστηρίζει ότι «η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων» και προαναγγέλλει ένα «ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου στο οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι εκφράζεται από την Κεντροαριστερά.

«Η κάθε άποψη και η διαφορετικότητα, ενθαρρύνονται και αναδεικνύονται, και όλα τα ρεύματα και οι ιδέες μπορούν να εκφρασθούν και να αξιοποιηθούν δημιουργικά» σημειώνει.

Για την υπόθεση της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή». «Υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν» τονίζει.

Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αναφέρει ότι «τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;» και υπογραμμίζει ότι «τα περί εξόδου από το μνημόνιο το 2018 είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης του κ.Τσίπρα. Η πικρή αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο με σκληρά επιπλέον μέτρα και επιτηρήσεις για πολλά – πολλά χρόνια. Αν δεν αλλάξουν όροι αυτής της βαριάς συμφωνίας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ