ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μαξίμου σε ΝΔ για το συλλαλητήριο και την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

Επίθεση Μαξίμου σε ΝΔ για το συλλαλητήριο και την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου τονίζει πως «μετά τις ‘’σφαίρες για τους προδότες’’ που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά».

Παράλληλα, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «αφωνία» που επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες επί του θέματος.

«Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το Μαξίμου υπογραμμίζει πως «όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κοτζιάς: Περιμένω καταδίκη από τη Νέα Δημοκρατία

Νωρίτερα, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σε σχόλιο του στο twitter για την απειλητική επιστολή που έλαβε, επασήμανε πως έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό και δήλωσε πως περιμένει την καταδίκη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και Ιεράς Συνόδου του περιστατικού.

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών γράφει συγκεκριμένα: «Επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Την αποκάλυψη για την απειλητική επιστολή έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος επεσήμανε πως η επιστολή περιείχε την απειλή: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα και την οικογένειά σου». Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ