ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: «Βατερλώ» η στάση της ΝΔ που δεν τόλμησε να ψηφίσει

Μαξίμου: «Βατερλώ» η στάση της ΝΔ που δεν τόλμησε να ψηφίσει
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Άμεσα και σε υψηλούς τόνους απάντησαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία επεσήμανε πως η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε «όλα στο φως» για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του».

Πλέον, σημείωσαν οι ίδιες πηγές «το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στο ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, είχε επισημάνει πως «η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία. Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη».

Απηύθυνε δε προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ