ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Κοντονή από Τόσκα για όσα είπε για «Far West»

Αποστάσεις Κοντονή από Τόσκα για όσα είπε για «Far West»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Νίκο Τόσκα και τις δηλώσεις του περί Far West, κινήθηκε ο Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης που ρωτήθηκε για ζητήματα εγκληματικότητας με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 52χρονου στην Κηφισιά από τους δύο ληστές που εισέβαλλαν σπίτι του, κράτησε αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη που δήλωσε μετά το επεισόδιο στη Γλυφάδα με τον απόστρατο που πυροβόλησε κατά ληστών «εδώ δεν είμαστε Far West και δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του, γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση».

Ο κ. Κοντονής είπε ότι «κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται» λέγοντας μάλιστα, ότι το νομικό μα οπλοστάσιο είναι πλήρες, με τα δικαστήρια να αντιμετωπίζουν με πολύ προσοχή τέτοιες καταστάσεις.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι αν παραστεί ανάγκη να αλλάξει κάτι στον Ποινικό Κώδικα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και επιτυχία την εγκληματικότητα, ενώ για τις δηλώσεις Τόσκα είπε ότι πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη γιατί το πρώτιστο είναι να διασφαλίσει κάποιος τη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ