ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Kανένα τρακτέρ δε θα μπει στην Αθήνα

Κυβέρνηση: Kανένα τρακτέρ δε θα μπει στην Αθήνα
EUROKINISSI

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην πρόθεση της να εμποδίσει τους αγρότες  να εισέλθουν με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, μετά το υπουργικό συμβούλιο κυβερνητική πηγή δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Κανένα τρακτέρ δε θα μπει στην Αθήνα». Παράλληλα, η ίδια πηγή κάλεσε τους αγρότες σε συζητήσεις με την κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση. Η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει αλλά μόνο στο τραπέζι του διαλόγου όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζήτησαν από την αρχή, όχι μέσω τηλεόρασης και τελεσιγράφων» επεσήμανε η πηγή. «Για πρώτη φορά δίνεται στους αγρότες η δυνατότητα να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή η πρόταση της κυβέρνησης, δεν είναι νομοσχέδιο, αλλά είναι ακριβώς το αντικείμενο της συζήτησης που πρέπει να γίνει.

Την ίδια στιγμή, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το προσφυγικό με την πηγή να σημειώνει πως το θέμα βρίσκεται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη φάση. Επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα θα αφορά μόνο τα παράλια της Τουρκίας, καθώς και ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη σε όσα έχουν συμφωνηθεί έως τις 18 Φεβρουαρίου. «Το ζήτημα εξαρτάται από την πρόθεση της Τουρκίας να συμμορφωθεί στα συμφωνηθέντα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα όπως μειώσεις συντάξεων. «Βρισκόμαστε στη φάση της ανταλλαγής στοιχείων και περιμένουμε να δούμε τι σήμα θα εκπέμψει το αυριανό Eurogroup. Eμείς ελπίζουμε να επιστρέψουν σύντομα και να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση. Για την ώρα δεν υπάρχει κωλυσιεργία, είχαμε συμφωνήσει πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα λείψουν για δέκα μέρες» τόνισε η κυβερνητική πηγή.

Νωρίτερα, στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει κάποια πράγματα και όσον αφορά στους αγρότες, αρκεί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα συστηματικά τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδορούσαν. Επέκρινε, επίσης, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό λέγοντας ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη είναι ένα αίτημα που δεν ενδιαφέρεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.

Διαβάστε ακόμα:

Υπουργικό συμβούλιο: Κάλεσμα σε διάλογο σε αγρότες και Θεσμούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ