ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

ΥΠΕΞ: Συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή για την Πανορθόδοξη Σύνοδο
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου η Ειδική Επιτροπή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ), στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκάλυψε από την Τετάρτη το CNN Greece.

H επιτροπή συνεδρίασε παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

«Η ελληνική πολιτεία θέλοντας να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση της Συνόδου, χωρίς να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο εκκλησιαστικό ζήτημα, φροντίζει για τα θέματα που θα τεθούν από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Θεωρήσαμε ότι χρειάζεται ένας συντονισμός, καθώς θα υπάρξουν ζητήματα ασφαλείας, μετακινήσεων, υποδομών, μικρά και μεγάλα. Για αυτό και λάβαμε την απόφαση να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή. Η παρουσία μου έχει συμβολικό χαρακτήρα αυτή τη στιγμή, με την έννοια ότι δίνουμε ως Υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Κοτζιάς, την απαραίτητη βαρύτητα και σημασία στη διοργάνωση της Συνόδου. Από τη δική μας πλευρά, ως πολιτική ηγεσία, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ότι θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα θα ανακύψουν», είπε ο κ. Αμανατίδης σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης.

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στις 19 Ιουνίου, την Κυριακή της Πεντηκοστής θα πραγματοποιηθεί, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του CNN Greece για την Ειδική Επιτροπή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ) μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε το σχετικό έγγραφο της συγκρότησής της στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

ΥΠΕΞ: Επιτροπή για τη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου (pic)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ